Regelmatig koop ik vintage kleding en interieur items. Ik vind het superleuk om steeds meer unieke items te verzamelen. Maar hoe vind je tussen de enorme stapel spullen en kledingstukken het pareltje? En hoe voorkom je dat je met iets thuiskomt waar je eigenlijk toch niet zo blij van wordt?

Check goed op gebreken
Vintage en tweedehands kleding is (vaak) al eerder gedragen. Check dus goed of de stof intact is, de ritsen het nog doen, alle knoopjes er nog op zitten en er geen vlekken zitten. Bekijk ook zeker even de hals en oksels.

Ook bij meubelstukken is het goed om een grondige check te doen. Werken de deurtjes nog goed? Wiebelt het tafeltje niet? Zit die mooie stoel lekker? Is de stof nog intact?

Kijk ook naar andere maten
Zelf ben ik dol op oversized items. Ik kijk meer naar de pasvorm dan naar de juiste maat. Een mooie blouse of gilet kan prima in een maatje groter.

Kringloopwinkels vs vintage winkels
Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Kringloopwinkels accepteren vaak alle spullen die zij krijgen. Vintage winkels doen al de eerste ‘keuring’. Dat betekent dat die laatste wat duurder zijn, maar het maakt vintage shoppen wel een stuk makkelijker wanneer je door de bomen het bos niet meer ziet.

Neem de tijd
Houd een open blik en neem de tijd. Ik sta regelmatig even stil voor een schap in een kringloopwinkel om alle spullen echt te zien. Anders mis je zo dat ene leuke vaasje in het overvolle schap.

Shop jij wel eens bij kringlopen of tweedehands winkels?

Laat een reactie achter