Hoera, er is een baby geboren! Wanneer je op kraambezoek gaat wil je graag een cadeau geven waar de ouders en le bébé wat aan hebben. Zelf zou ik simpelweg vragen of ze nog wensen hebben, weet je zeker dat je wat meeneemt waar ze echt op zitten te wachten. Dit zijn de items die heb gekregen (en sommige zelf gekocht) waar ik echt heel blij mee was. Wellicht geeft het jou inspiratie!

Gepersonaliseerd cadeau
Van gepersonaliseerde cadeaus werd ik zó blij. Zo borduurde mijn schoonzusje de echo van mijn dochter op ware grote. Wauw! Ben je zelf niet zo creatief, of kom je simpelweg tijd te kort, dan zijn er nog genoeg alternatieven. Zo kun je bijvoorbeeld prachtige gepersonaliseerde borduursels bestellen bij Cord Crafts (of bekijk de Instagram pagina: @cord_crafts). Bij Koeka kun je ook de naam van de kleine op een omslagdoeken of badcapes laten borduren. Of wat dacht je van houten naamblokken? Zelf geef ik vaak een gepersonaliseerd boek met de naam van de nieuwe spruit (ook leuk voor oudere kindjes).

The birth poster
Hoe leuk is het om later aan je kindje te laten zien hoe klein ze waren toen ze geboren werden? The Birth Poster is een illustratie op ware grote. De poster van mijn kleine meid staat te pronken op de commode. Ook een leuk cadeau om te geven tijdens een babyshower in de vorm van een cadeaukaart. Als de baby is geboren kunnen de ouders zelf opgeven hoeveel centimeter en gram de kleine is en kiezen welke illustratie ze het mooist vinden.

Boekjes
Met kinderboeken sla je nooit de plank mis! Zeker de knispelboekjes zijn al snel populair. Maar alvast een boek voor wanneer de baby iets ouder is, is ook leuk. Wat dacht je van Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes? 100 voorleesverhalen over inspirerende vrouwen. Of het boek De gele ballon, een prachtig prentenboek die stiekem voor volwassenen ook heel leuk is. Ook een populair babyboekje: Het dierenstaart boekje.

Verwencadeau voor de ouders
Toen ik in mijn kraamweek een massagebon inclusief oppasuren openmaakte, heb ik wel even een traantje gelaten. Bedankt, razende hormonen, maar wát een fijn cadeau! Ook de maaltijden die onze ouders kwamen brengen maakte me heel gelukkig in de hectische kraamweken. Of iemand die even twee uurtjes kwam oppassen, zodat wij een dutje konden doen of even rustig konden douchen. Heer-lijk!

Speelgoed
Wat vond dochterlief in de eerste maanden echt fijn speelgoed? Deze sambabal was een grote hit! Leuke kleurtjes, fijne prijs en makkelijk vast te pakken. Ja, er zitten belletjes in, maar die vond ik niet irritant. De stoffen bal van Haba was ook al snel populair. De bal heeft allemaal verschillende stofjes, kleurtjes en patroontjes. Hij knispert, is makkelijk vast te pakken en leuk om naar te kijken.

Stoffen bal van Haba

En verder..
Laten we vooral niet de praktische cadeaus vergeten waar menig ouder helemaal happy van wordt. Hydrofiele doeken bijvoorbeeld, die heb je nooit genoeg. Of accessoires voor de kinderstoel. Ik was erg blij met het tafelblad voor de Tripp trapp stoel, daar heb je echt lang plezier van. Een babynestje is ook erg fijn. We gebruikten hem tot ze ging rollen. Daarna ging hij naar mijn moeder en gebruikte zij hem als verschoonkussen. Handig!

Als afsluiter een tip van @dehuismuts. Met deze bloem maak je van je wasbak een badje. Super handig voor ouders met wat minder ruimte!

View this post on Instagram

Omigadoooo! Waarom heb ik dit nooit getipt gekregen?? Het item waar al 4 jaar geleden mijn oog op viel, maar waarvan ik toen dacht dat het vooral een geinige gimmick was. Nu moest ik ‘m van mezelf wel kopen omdat mijn boek o.a. volstaat met tips die wat mij betreft het dagelijks leven met een kind zovéél makkelijker maken. Stel je toch voor dat dit een gouden tip was? Tried & tested en het is één vd meest praktisch tips (in de categorie 💦 ) die je ooit zal krijgen. Voor baby’s is het ideaal omdat ze er lekker in kunnen liggen (of in kunnen zitten als ze ouder zijn. Zelfs Pip vind het nog leuk. Die zit dan op het aanrecht met haar benen in het badje met Rosie te spelen) en voor ons is het ideaal omdat je gewoon aan het aanrecht staat, het amper ruimte in beslag neemt en je na het badderen het water meteen weg kan laten lopen. Oh én…als je het verschoningskussen op het aanrecht legt heb je helemaal alles in 1. THIS IS LIFE HALLOOO! 🙌🏼 Je rug, je armspieren, zacht aan het lijfje van je baby…het is letterlijk voor iedereen beter dit. Ohja en nog iets; heb ontdekt dat ‘ie ook fijn is als antislip in het grote bad of douche. Je moet even googelen op bloem bad en dan krijg je allerlei aanbieders die ‘m verkopen. Van €7,- op wish tot €67,50 op Bol en alles ertussenin. Geen idee waarom die enorme prijsverschillen er zijn. Goed, dit was het einde van m’n spreekbeurt. Maar als je m’n boek koopt deel ik nog véél meer van dit soort mommy musthaves! Link in bio (naar m’n boek dan). Die vh goedkoopste bloem bad moet je zelf even opzoeken. Óf m’n boek kopen dan hoef alleen maar je telefoon ervoor te houden en wordt je direct doorgelinkt. Cool he? 😎

A post shared by Rachel van Sas (@dehuismuts) on

Wat vind jij een fijn kraamcadeau om te geven? Of welk kraamcadeau had je graag willen krijgen?

Laat een reactie achter